Justitie

Grote politieactie wegens hennepteelt in Almelo

Politieactie in de Almelose wijk Nieuwstraatkwartier.
Politieactie in de Almelose wijk Nieuwstraatkwartier. Foto GinoPress/ANP

De politie heeft dinsdag met de belastingdienst, de gemeente en justitie een grootschalige actie gehouden in Almelo in verband met hennepteelt. 450 mensen van verschillende diensten doorzochten garages, woningen en loodsen. ’s Ochtends zijn ten minste dertien verdachten aangehouden. Een woordvoerder van de politie zegt dat het onderzoek is gericht op een groot crimineel netwerk dat zich zou bezighouden met hennepteelt. Ook zouden verdachten in de buurt geweld plegen. Burgemeester Arjen Gerritsen (VVD) zegt tegen RTV Oost dat er ook sprake is van ondermijning en witwassen. De illegale geldstromen worden de komende tijd onderzocht, meldt de politie. De actie, waarbij zo’n 150 agenten van het arrestatieteam betrokken waren, trok de aandacht omdat meerdere panden werden opengebroken met explosieven. (NRC)