Dag zonder publiek in Tweede Kamer

Politiestaking

Publiek kan de eerste vergadering van de Tweede Kamer na het zomerreces deze dinsdag niet bijwonen vanwege een politiestaking. Dat heeft voorzitter Khadija Arib besloten in overleg met het presidium. Uit veiligheidsoverwegingen is besloten om het gebouw gesloten te houden voor bezoekers. Ook kunnen er om die reden geen petities worden aangeboden. De vergadering zal gewoon doorgaan en is via de website van de Tweede Kamer te volgen. Agenten houden dinsdag in Den Haag de actie #Gevarenzone, die deel uitmaakt van de landelijke campagne voor betere lonen en lagere werkdruk. Tussen 13.30 en 15.30 uur, tijdens de plenaire vergadering van de Tweede Kamer, zijn alle agenten in Den Haag uitgenodigd voor een besloten informatiebijeenkomst. De politie zal wel reageren als er een verzoek tot noodhulp binnenkomt. Toen er afgelopen zaterdag rellen uitbraken rond het stadion in Sittard na de eredivisiewedstrijd tussen Fortuna Sittard en FC Utrecht, waren in eerste instantie vanwege een andere aangekondigde actie voor een betere cao geen agenten aanwezig. (NRC)