Extreem-rechts

Twee Duitse deelstaten gaan jongerenafdeling AfD observeren

De regionale veiligheidsdiensten van twee Duitse deelstaten zijn begonnen met het observeren van twee jeugdafdelingen van de grootste oppositiepartij Alternatieve für Deutschland (AfD). De banden tussen de lokale afdelingen van AfD en extreemrechtse groeperingen zouden sterker worden. Het gaat om de noordelijke deelstaten Nedersaksen en Bremen. Boris Pistorius, minister van Binnenlandse Zaken in Nedersaksen, zei „onmiskenbare aanwijzingen te hebben van structurele verbanden met georganiseerde rechts-extremisten”. De Jonge Alternatieven „zijn de afgelopen tijd ontmaskerd”, zei minister Mäurer van Binnenlandse Zaken in Bremen. Mäurer wijst naar de toenemende banden tussen de AfD en de IBB, een extreem-rechtse beweging die de overheid volgens hem al langer in de gaten houdt. (Reuters)