Afrika

Stropers doden tientallen olifanten in Botswana

In het hart van Botswana, het Afrikaanse land met de meeste olifanten in de wereld, hebben stropers de afgelopen weken tientallen olifanten gedood en van hun slagtanden ontdaan. De actiegroep Olifanten zonder Grenzen ontdekte dit na een onderzoek vanuit de lucht. Volgens de organisatie zijn nooit eerder in Afrika op zulke schaal olifanten gedood. In Botswana waren stropers eerder vooral langs de grenzen actief, omdat het land keihard optreedt tegen stropers. Bij het beroemde wildreservaat Okavango Delta werden de karkassen van een negentigtal olifanten ontdekt. Volgens ruwe schattingen is in het afgelopen decennium een derde van de Afrikaanse olifanten gedood. In Tanzania zijn drie op de vijf olifanten verdwenen de afgelopen vijf jaar. (BBC)