Hockey vrouwen

SCHC haalt op eerste speeldag uit tegen Bloemendaal

SCHC zorgde op de eerste speeldag van het nieuwe hoofdklasseseizoen voor de grootste uitslag. Op eigen veld in Bilthoven werd Bloemendaal, de ploeg van coach Teun de Nooijer, met 8-0 verslagen. Voor SCHC maakte Ginella Zerbo vier doelpunten, waaronder één strafbal. De openingstreffer kwam van de stick van Laurien Leurink, de 23-jarige international kwam deze zomer over van Laren. Ook Den Bosch begon het seizoen met een overwinning. De landskampioen won de uitwedstrijd tegen Huizen met 3-1, door onder meer twee doelpunten van Lidewij Welten. Amsterdam, vorig seizoen verliezend finalist in de play-offs, won in het Wagener Stadion met 5-0 van hdm. Amsterdam-spits Kelly Jonker tekende voor twee doelpunten. Ook Laren (2-1 bij Hurley ) en Oranje-Rood (3-0 tegen Pinoké) boekten een overwinning. (NRC)