Hockey mannen

Eerste zege HGC onder teruggekeerde coach Paul van Ass

De hockeyers van HGC hebben hun eerste overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van Paul van Ass won de uitwedstrijd tegen Tilburg met 3-1. De doelpunten kwamen op naam van Ashley Jackson, Seve van Ass en Max Plennevaux. Voormalig bondscoach Van Ass zit dit seizoen opnieuw op de bank bij HGC, de club die hij in het eerste decennium van deze eeuw drie seizoenen onder zijn hoede had. De 57-jarige Van Ass verloor vorige week met zijn grotendeels vernieuwde selectie – met onder anderen zijn zoon Seve, de 26-jarige international die overkwam van Rotterdam – de eerste competitiewedstrijd met 5-4 van Oranje-Rood. Die club won zondag met 3-1 van Almere en gaat, met Kampong, Rotterdam en Bloemendaal, aan de leiding in de hoofdklasse. Onderin zijn Almere, Tilburg, Pinoké en SCHC nog puntloos. (NRC)