Eredivisie

Traditionele top-drie aan kop van ranglijst na zege van Feyenoord op NAC

Robin van Persie
Robin van Persie Foto ANP Pro Shots

De traditionele top-drie in de eredivisie is weer in ere hersteld, mede door de overwinning van Feyenoord, zondag laat op de middag, tegen NAC Breda. In de Kuip werd het 4-2 voor de Rotterdammers, mede dankzij twee doelpunten van Robin van Persie.

Dat Feyenoord naar de derde plaats klom, achter lijstaanvoerder PSV en Ajax, dankte de Rotterdamse club aan de nederlaag van AZ in Almelo. Heracles won met 3-2 en bezorgde AZ daarmee de eerste nederlaag van het seizoen. AZ was nog wel op voorsprong gekomen, al na twee minuten (goal van de 17-jarige Myron Boadu), maar Heracles vocht zich knap terug in de wedstrijd en revancheerde zich voor de nederlaag vorige week tegen Willem II (5-0). Door de overwinning achterhaalde Heracles AZ op de ranglijst. Beide clubs delen de vierde plaats.

PEC Zwolle heeft de laatste plaats in de eredivisie verlaten. Na drie nederlagen boekte de ploeg van trainer John van ’t Schip de eerste overwinning van het seizoen. Uit bij FC Groningen, ook niet al te sterk begonnen, wonnen de Zwollenaren met 1-0 dankzij een doelpunt van Vito van Crooy.

ADO Den Haag-speler Abdenasser El Khayati is na zijn vier doelpunten bij Excelsior (2-4) topscorer in de eredivisie. El Khayati (29) trof in de eerste vier duels van het nieuwe seizoen al zes keer doel. (NRC)