In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Aretha Franklin ligt opgebaard in het Charles H. Wright Museum of African American History in Detroit. Daar kon het publiek deze week afscheid nemen van de ‘Queen of Soul’. De 76-jarige zangeres overleed op 16 augustus aan de gevolgen van kanker.
Foto Paul Sancya/EPA
De Amerikaanse president Donald Trump maakt maandag bekend dat hij een akkoord heeft bereikt met Mexico over aanpassing van het handelsverdrag Nafta. Hij weigert bij die gelegenheid in te gaan op vragen van de pers over het overlijden van senator en Trump-criticus John McCain.
Foto Kevin Lamarque/Reuters
Inwoners van Yedashe, in de Myanmarese regio Bago, kampen met overstromingen. Meer dan 63.000 mensen uit 85 dorpen moesten worden geëvacueerd nadat woensdag een scheur was ontstaan in een stuwdam in de rivier Swar en het water zijn weg begon te zoeken naar lagergelegen gebied.
Foto Hein Htet/EPA
Op landgoed De Zwaluwenberg in Hilversum vindt woensdag in het bijzijn van prinses Beatrix een reünie van Engelandvaarders plaats. Het is de allerlaatste reünie van mensen die in de Tweede Wereldoorlog uitweken naar Engeland om van daaruit bij te dragen aan de bevrijding van Nederland.
Foto Robin Utrecht/ANP
Een geïmproviseerd vluchtelingenkamp in het noorden van Jemen. In het kamp, in de provincie Hajjah, zitten Jemenieten die zijn gevlucht voor het geweld in het land. Volgens onderzoekers van de Verenigde Naties komen sommige van de luchtaanvallen van de door Saoedi-Arabië geleide coalitie neer op oorlogsmisdrijven.
Foto Essa Ahmed/AFP
Rechtse demonstranten, maandag in Chemnitz. Sinds zaterdagnacht een 35-jarige man werd neergestoken heerst een gespannen situatie in de Oost-Duitse stad. Maandag werd bekend dat een Syriër en een Irakees zijn gearresteerd in verband met de steekpartij. Oproerpolitie probeert rechtse en linkse betogers uit elkaar te houden.
Foto Filip Singer/EPA
De Britse premier Theresa May (links) is woensdag op bezoek bij de Nigeriaanse president Muhammadu Buhari. May was deze week in Zuid-Afrika, Nigeria en Kenia om de banden aan te halen met deze Afrikaanse landen met het oog op de naderende Brexit.
Foto Bayo Omoboriowo/AFP
Balletles voor meisjes in het Russisch-Libanese Culturele Centrum in Aley, ten oosten van Beiroet. In Syrië steunt Rusland met militaire middelen het regime van president Bashar al-Assad. In Libanon – waar traditioneel Frankrijk en de Verenigde Staten veel invloed hebben – kiest het land voor een zachtere aanpak om zijn invloed te vergroten.
Foto Joseph Eid/AFP
Foto Francisco Simerman/EPA
Dode schildpadden bij Puerto Escondido, aan de zuidkust van Mexico. Zo’n driehonderd dwergschildpadden, een bedreigde diersoort, waren verstrikt geraakt in netten waarmee illegaal op tonijn werd gevist.
De zetel van John McCain in de Amerikaanse Senaat, afgelopen maandag. De politicus uit Arizona, die vorig weekeinde op 81-jarige leeftijd overleed, werd in de Verenigde Staten alom geprezen als Republikein uit een ander, nobeler tijdperk, representant van een principiëler conservatisme.
Foto AP
Foto Alexey Nikolsky/AFP
De Russische president Vladimir Poetin op vakantie in Toeva, een afgelegen regio in het zuiden van Siberië. Het is een van de vakantiefoto’s die maandag werden verspreid door het Kremlin.
Dansers van het Nationaal Ballet bij de opnames van de voorstelling New Classics, in het decor van de tentoonstelling Classic Beauties in de Hermitage Amsterdam.
Foto Koen van Weel/ANP
De erewacht van het Chinese leger maakt zich donderdag op voor de ontvangst van president Alassane Ouattara van Ivoorkust in de Grote Hal van het Volk in Beijing. Volgende week vindt in de Chinese hoofdstad een forum plaats in het teken van de samenwerking tussen China en landen op het Afrikaanse continent.
Foto Roman Pilipey/AFP
La Tomatina in Buñol, een dorpje in de Spaanse provincie Valencia. Bij het tomatengevecht, dat elk jaar op de laatste woensdag van augustus wordt gehouden, bekogelden duizenden deelnemers elkaar deze week met 145 ton overrijpe tomaten.
Foto Rodrigo Jiménez/EPA
Een 18-jarige bestuurder is gewond geraakt bij een ongeval in Penitas, in de staat Texas. In zijn auto vervoerde hij twee mannen en een vrouw die illegaal de Mexicaans-Amerikaanse grens waren overgestoken.
Foto Adrees Latif/Reuters