A8 en A13

Boetes voor spookrijdende filemijders op twee snelwegen

Bij twee verschillende incidenten heeft de politie afgelopen weekeinde boetes uitgedeeld aan automobilisten die op een autosnelweg omkeerden om uit een file te ontsnappen. Op de A8 bij de afrit Oostzaan kregen negen automobilisten een bon wegens spookrijden. Ze reden tegen de rijrichting in om een file te vermijden die was ontstaan na een ongeluk in de Coentunnel. Ze kwamen na het keren in een politiefuik terecht. Ze riskeren een boete van 640 euro. De bekeuringen komen een dag nadat op de A13 tussen Den Haag en Rotterdam tientallen autobestuurders die ook probeerden om te keren de weg versperden voor een ambulance met zwaailicht. Dat voorval leidde tot een boos bericht op Twitter van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur, VVD). (ANP)