Arrestatie in onderzoek naar verongelukte tieners

In de nacht van vrijdag op zaterdag kwamen drie tieners om het leven toen hun auto tegen een lichtmast botste. Wat er precies is gebeurd, is onduidelijk.

Op de plaats van het ongeluk liggen bloemen en kaarsen.
Op de plaats van het ongeluk liggen bloemen en kaarsen. Foto Koen van Weel/ANP

De politie heeft zondag een verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij een fataal verkeersongeluk in Anna Paulowna. In de nacht van vrijdag op zaterdag kwamen daarbij drie tieners, twee 16-jarige jongens en een 15-jarige jongen, om het leven.

De verdachte is een twintigjarige man uit Oudesluis, hij raakte bij het ongeluk gewond. Waar hij precies van wordt verdacht, wil de politie zondag niet bekendmaken. De auto knalde rond middernacht tegen een lichtmast aan, door de klap werden enkele passagiers uit de auto geslingerd. De drie slachtoffers werden door hulpdiensten gereanimeerd maar overleden ter plaatse.

Naast de 20-jarige man raakte ook een 17-jarige vrouw gewond. Wie de auto bestuurde, is vooralsnog onduidelijk. Volgens de nieuwssite NH Nieuws was er mogelijk sprake van een straatrace, maar de politie kan dit niet bevestigen. Wel zegt een woordvoerder zorgvuldig naar alle binnenkomende tips te kijken. De politie roept getuigen op zich te melden.