Uitbreiding VU

Laatste parkje op de Zuidas moet wijken voor parkeerplaats

Een van de laatste stukjes groen op de Zuidas gaat verdwijnen. The Green Living Lab, een openbare tuin midden tussen de Vrije Universiteit en accountantskantoren, moet eind september wijken, omdat de VU gaat uitbreiden.

The Green Living Lab kreeg het lapje grond vier jaar geleden in bruikleen van de universiteit en maakte er een lunchplek van, die vooral in trek is bij studenten. Maar de VU gaat uitbreiden en heeft de tuin aangewezen als parkeerplaats voor het bouwverkeer.

Een woordvoerder van de universiteit: „The Green Living Lab had een tijdelijk contract en dat is eindig. De bouw gaat bijna van start. Ze zullen het terrein moeten verlaten.” De gebruikers hopen nog dat de universiteit haar plannen bijstelt, maar dat zit er volgens de woordvoerder niet in. „Ik snap dat ze moeite hebben hun plek te verlaten, ze hebben het fantastisch ingericht. Hartstikke jammer, maar het is niet anders.”

Met het verdwijnen van The Green Living Lab is op de Zuidas nauwelijks meer groen te bekennen. De woordvoerder zegt dat de universiteit extra groen wil gaan aanleggen, „maar dat is iets voor de lange termijn”. (NRC)

    • ---