Recensie

Recensie

Ogen tekort voor musical over Stork

In ‘Stork!’ spelen professionele acteurs en amateurs naast elkaar.
In ‘Stork!’ spelen professionele acteurs en amateurs naast elkaar. Foto Willem van Walderveen

Op een braakliggend fabrieksterrein van voormalig machinefabriek Stork in Hengelo wordt de musical Stork! opgevoerd – een regionaal initiatief van professionele theatermakers met bijstand van amateurs. Stork! vertelt over C.T. Stork, die in 1868 zijn eerste fabriekje opzette, en toont hoe het bedrijf na anderhalve eeuw uiteenviel. Hoe zou het Stork zijn vergaan als daar nu nog een familielid van de oprichter aan het bewind was geweest? Het publiek komt ogen tekort voor de fantasievolle scènes.

Musical: Stork! Voormalig Storkterrein, Hengelo. T/m 22 okt. stork150jaar.nl

●●●●●