‘Ik maak nu extra lekkere broodjes’

‘Ik ben op pad voor de lunch en het avondeten”, zegt Laura Swart (25). „Ik ben bezig met het aanvragen van een beurs voor mijn promotieonderzoek binnen de oncologie. Dus ik zit vooral thuis achter de computer. Het is wel fijn om er elke dag dan even uit te zijn.”

Haal je dan elke dag verse lunch?

„Nee dat niet, maar nu ik veel thuis lunch maak ik wel extra lekkere broodjes met bijvoorbeeld geitenkaas. Vandaag haal ik baba anoesch, een soort prutje van aubergine. Dat eet ik dan op een broodje met kaas.”

Ik zie rucola, aardbeien, bananen. Eet je gezond?

„Dat probeer ik wel. Ik let niet echt op de schijf van vijf en eet ook weleens een patatje. Maar ik let er wel op dat ik niet te veel vet en koolhydraten eet. Al gaat dat laatste vanavond niet helemaal lukken, we eten aardbeienrisotto.

En zo te zien koop je vooral dure producten?

„Ja, dat deed ik vroeger niet hoor. Maar nu koop ik eigenlijk altijd de excellent-producten. Dat is toch wel een stuk lekkerder en mijn vriend en ik vinden het leuk om wat luxer en aparter te koken.”

En dat kleine flesje wijn?

„Dat is voor in de risotto. Meestal drinken we geen wijn bij het eten. Misschien vanavond wel, omdat het weekend is. Maar daarvoor hoef ik nu geen fles te halen. We hebben tijdens onze vakantie in Frankrijk wat obscure wijnen meegenomen, van druiven die hier amper verkocht worden.”