Voetbal

Champions League: PSV loot Barça, Ajax in groep met Bayern

PSV heeft zwaar geloot voor de groepsfase van de Champions League. De landskampioen zit in een poule met de Spaanse kampioen FC Barcelona, Tottenham Hotspur en Internazionale, zo bleek donderdag bij de loting. Het wordt gezien als de zwaarste van de acht groepen. Ajax lijkt gunstiger geloot te hebben met de Duitse kampioen Bayern München, Benfica en de Griekse kampioen AEK Athene. „Het is duidelijk dat Bayern favoriet is”, zei Ajax-directeur Edwin van der Sar. „Wij vechten met Benfica en AEK Athene om de tweede plaats.” De eerste wedstrijden worden op 18 en 19 september gespeeld. Het is voor het eerst sinds 2010 dat twee Nederlandse teams in de hoogste Europese clubcompetitie uitkomen. Alle andere Nederlandse clubs zijn uitgeschakeld voor Europees voetbal. (NRC)