Tennis

Bertens voor het eerst naar derde ronde US Open, Haase verliest

Kiki Bertens heeft zich geplaatst voor de derde ronde van de US Open. Ze versloeg de 21-jarige Amerikaanse Francesca Di Lorenzo overtuigend, met 6-2 en 6-1. Het is voor het eerst dat Bertens (26) in New York de derde ronde haalt. „Ik ben superblij met deze overwinning. Het is altijd lastig om te spelen tegen iemand die je niet zo goed kent”, zei ze tegen Eurosport. Bertens, die door haar goede prestaties van de afgelopen tijd wordt gezien als een van de outsiders voor de eindzege in New York, speelt in de derde ronde tegen de Tsjechische Marketa Vondrousova. Voor Robin Haase zit de US Open erop. Hij verloor in de tweede ronde van de als tiende geplaatste Belg David Goffin: 2-6, 7-6 (1), 3-6 en 2-6. De 31-jarige Haase kwam in zijn negen deelnames in New York nooit voorbij de tweede ronde. (NRC)