Seksueel wangedrag

Franse acteur Gérard Depardieu beschuldigd van verkrachting

De Franse justitie heeft een vooronderzoek ingesteld naar Gérard Depardieu. De 69-jarige acteur wordt beschuldigd van aanranding en verkrachting van een vrouw, eerder deze maand in een van Depardieus woningen in Parijs. De acteur ontkent de aantijgingen bij monde van zijn advocaat „ten stelligste”. De identiteit van de vrouw is niet bekendgemaakt. Volgens de Franse krant Le Parisien gaat het om een actrice en danseres van in de twintig, aan wie Depardieu hulp zou hebben beloofd bij haar carrière. De Franse acteur is de zoveelste die beschuldigd wordt van seksueel wangedrag sinds het ontstaan van de wereldwijde #MeToo-beweging, die zich keert tegen seksueel wangedrag, in het najaar van 2017. De advocaat van Depardieu hekelt „het publieke karakter” dat de zaak nu al heeft gekregen. (NRC)