Luchtfoto Rotterdam voor WOII

Foto Nederlands Instituut voor Militaire Historie
Bekijk ook deze inbeeld van de luchtfoto’s: Nederland tijdens het interbellum

Rotterdam, ergens in de jaren 20 of 30. Het is het interbellum, tussen de twee wereldoorlogen in. De oude stad is nog niet platgebombeerd door de Duitsers. Rechts de Coolsingel en het stadhuis, in het midden het Hofplein. Behalve het stadhuis en (rechts ernaast) het voormalige postkantoor, staat tegenwoordig bijna niets meer overeind. Linksonder is tegenwoordig hoogbouw. Deze luchtfoto komt uit een collectie die het Nederlands Instituut voor Militaire Historie deze donderdag heeft vrijgegeven. Het gaat om zo’n tweeduizend zwart-witfoto’s die zijn genomen door de Technische Dienst Luchtvaartafdeeling, een afdeling voor cartografie.

Vorig jaar gaf het Nederlands Instituut voor Militaire Historie ook al eens ruim 1000 luchtfoto’s van Nederland vrij.