Wielrennen

Mollema komt in sprint van drie net tekort voor ritzege

Bauke Mollema is er net niet in geslaagd de vijfde etappe van de Ronde van Spanje te winnen. De Nederlandse renner van Trek-Segafredo werd in de sprint verslagen door de Australiër Simon Clarke. De Italiaan Alessandro De Marchi werd derde. Het drietal koplopers werd op de voet gevolgd door een drietal met de Fransman Rudy Molard, die ondanks een tijdstraf van 20 seconden genoeg voorsprong had op het peloton om de leiderstrui over te nemen van de Pool Michal Kwiatkowski. „Clarke was gewoon de snelste", zei Mollema na afloop. „Ik probeerde 5 kilometer voor de finish al weg te komen. Maar helaas lukte dat niet. Hij is een snelle jongen. Hij heeft verdiend gewonnen.” Mollema mikt niet op het klassement maar op dagsucces. „De rit van zondag bergop naar Salamanca is misschien wel iets voor me.” (ANP)