Voetbal

Ajacied Mazraoui kiest voor nationale ploeg Marokko

Noussair Mazraoui verkiest de nationale ploeg van Marokko boven het Nederlands elftal. Dat heeft de rechtsback van Ajax laten weten aan De Telegraaf. Mazraoui is opgeroepen voor het duel van volgende week zaterdag tussen Marokko en Malawi. Hij sprak vorige week ook met bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal en Nico-Jan Hoogma, de technisch directeur van de KNVB. Mazraoui, geboren in Leiderdorp, heeft een aantal dagen nodig gehad om na te denken. Hij kiest voor Marokko, waarvoor hij verschillende nationale jeugdteams heeft doorlopen. „Nederland is mijn land en Marokko is ook mijn land”, vertelde hij aan De Telegraaf. „De mensen die mij kennen weten dat ik een trotse Hollander ben en een trotse Marokkaan. Het liefst zou ik voor allebei de landen uitkomen, maar dat kan natuurlijk niet.” (ANP)