PVV-senator Martin van Beek verongelukt

Van Beek werd in 2012 lid van de Eerste Kamer. Er is nog niets bekend over de toedracht van het ongeluk.

PVV'er Martin van Beek was jarenlang lid van de Eerste Kamer.
PVV'er Martin van Beek was jarenlang lid van de Eerste Kamer. Foto Koen van Weel/ANP

Eerste Kamerlid Martin van Beek (PVV) is omgekomen bij een ongeluk. Dat maakte Marjolein Faber, fractievoorzitter van de PVV in de senaat, donderdag via Twitter bekend. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend.

Van Beek is 58 jaar geworden. Hij zat van oktober 2012 tot juni 2015 voor de PVV in de Eerste Kamer. In maart 2017 nam hij opnieuw plaats in de senaat, waar hij woordvoerder infrastructuur, milieu en ruimtelijke ordening was. Van Beek was tijdens zijn loopbaan onder meer werkzaam in de zorg.

Twitter avatar pvvfaber Marjolein Faber Tot ons groot verdriet en ontsteltenis hebben wij vernomen dat onze gewaardeerde collega Martin van Beek door een noodlottig ongeval om het leven is gekomen. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en naasten . Wij wensen hen veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Partijleider Geert Wilders heeft via Twitter zijn steun betuigd aan de naasten van Van Beek. Hij noemt de senator een “gewaardeerde collega”.

Twitter avatar geertwilderspvv Geert Wilders Wat een vreselijk verlies.
Ook wij zullen Martin als gewaardeerde collega uit de Senaat erg missen en wensen zijn familie en nabestaanden en de collega’s van de Eerste Kamer heel veel kracht en sterkte toe! Namens de Tweede Kamerfractie van de PVV Geert Wilders https://t.co/gebxSrIp2N