Panama Papers

FIOD doet invallen bij negen panden wegens witwassen

De FIOD heeft woensdag invallen gedaan bij negen woningen en kantoorpanden in het midden en oosten van het land in verband met vijf strafrechtelijke onderzoeken naar witwassen. Twee echtparen en drie mannen worden verdacht van het witwassen van ongeveer 1,8 miljoen euro via buitenlandse financiële constructies, zo maakte de opsporingsdienst van de fiscus bekend. Buitenlandse rechtspersonen die voor het witwassen werden gebruikt, komen voor in de ‘Panama Papers’, aldus de FIOD, de gelekte documenten van de Panamese financiële dienstverlener Mossack Fonseca. De verdachten zouden gebruik hebben gemaakt van Luxemburgse en Cypriotische bankrekeningen. De FIOD heeft digitale en fysieke administratie meegenomen en de de politie heeft een vuurwapen in beslag genomen. (NRC)