Robin Haase haalt derde ronde US Open niet, Kiki Bertens wel

De Belg David Goffin was in vier sets te sterk voor Haase. Bij de vrouwen verslond Kiki Bertens haar tegenstander Francesca Di Lorenzo met 6-2 en 6-1.

Foto: Ray Stubblebine/EPA

Het is tennisser Robin Haase niet gelukt voor het eerst in zijn carrière de derde ronde van de US Open te halen. Haase verloor in vier sets van de als tiende geplaatste Belg David Goffin: 2-6, 7-6, 3-6 en 2-6.

De 31-jarige Haase verloor dit jaar op Roland Garros ook al van Goffin, maar kwam toen nog met 2-0 in sets voor. Dat was donderdag in New York niet het geval. Hij werd in de openingsset twee keer gebroken.

Lees ook: De mentale strijd van Robin Haase

In de tweede set nam Haase een 5-2 voorsprong, maar hij liet de Belg vervolgens terugkomen. In de tiebreak was hij wel oppermachtig, die won hij met 7-1.

Maar in de derde en vierde set bleek Goffin duidelijk sterker en daarmee blijft de tweede ronde het beste resultaat voor Haase op de US Open. Op de Australian Open en Wimbledon haalde hij de huidige nummer 49 van de wereld al wel eens de derde ronde.

Groot gemak voor Bertens

Tennisster Kiki Bertens verpulverde donderdag in de tweede ronde van de US Open haar tegenstander. Ze stond in New York slechts drie games af aan de Amerikaanse Francesca Di Lorenzo. Het werd 6-2 6-1.

Waar Di Lorenzo de eerste set sterk begon met een break, was het al vrij snel Bertens die de overhand nam. Door drie breaks van de Nederlandse eindigde de set in 6-2.

Kiki Bertens in actie in de eerste ronde van de US Open in New York. Foto Seth Wenig/AP

In de tweede set maakte Di Lorenzo steeds meer fouten en werd het niet meer spannend. Bertens wist alle service-games van haar tegenstander te breken. Doordat de Amerikaanse ook tot één break kwam, werd het uiteindelijk 6-1.

Lees ook: Hoe valt de opmars van Kiki Bertens te verklaren?

Kanshebber

Het is de eerste keer dat de 26-jarige Bertens de derde ronde van de US Open bereikt. Haar volgende pot speelt de beste Nederlandse tennisster van dit moment tegen de Canadese Eugenie Bouchard of de Tsjechische Marketa Vondrousova.

De Nederlandse wordt als een van de kanshebbers gezien voor de titel in New York. Anderhalve week geleden won ze nog het tennistoernooi van Cincinnati in de VS. Ze versloeg daar in de finale de nummer één van de wereld, de Roemeense Simona Halep.

Na haar overwinning in het enkelspel bereikte Bertens ook de volgende ronde in het dubbelspel. Samen met haar Zweedse partner Johanna Larsson versloeg ze het Duits/Estse duo Andrea Petkovic en Kaia Kanepi met 6-2 en 6-4.