Vakbonden

24-uursstaking Schiphol dinsdag gaat niet door na cao-akkoord

De vakbonden en Schiphol hebben dinsdagavond laat een akkoord bereikt over nieuwe arbeidsvoorwaarden. Hierdoor gaat de aangekondigde 24-uursstaking van aanstaande dinsdag niet door. De partijen hebben volgens vakbond De Unie afgesproken dat de werkdruk voor beveiligers verlaagd wordt en dat werktijden worden verkort. Ook krijgen ze dit jaar eenmalig 700 euro, in 2019 en 2020 gevolgd door een loonsverhoging van in totaal 5 procent. De vierduizend beveiligers op Schiphol voerden de afgelopen weken al stiptheidsacties. Ook moesten reizigers wachten vanwege korte werkonderbrekingen. Bij de aangekondigde 24-uursstaking van dinsdag zouden naar verwachting 200.000 reizigers gedupeerd worden; hun vluchten zouden niet kunnen opstijgen. (NRC)