Tweede Kamer

Arrestatie na dreiging met aanslag op Mohammed-cartoonwedstrijd

Haagse politie

Een 26-jarige man is dinsdag in Den Haag opgepakt op verdenking van het dreigen met een aanslag op het Tweede Kamer-gebouw of op de organisator van de Mohammed-cartoonwedstrijd van de PVV. Maandag kreeg de politie een melding dat de verdachte op Facebook een filmpje had geplaatst waarin hij de dreigementen uitte. Het filmpje toont een man die Urdu spreekt, een van de talen van Pakistan. PVV-leider Geert Wilders is de organisator van de cartoonwedstrijd, in november in de PVV-fractiekamer. Maar de politie wil niet bevestigen dat de dreiging rechtstreeks tegen hem was gericht. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Wie de man is, moet de politie nog vaststellen. In Pakistan heerst grote woede over het PVV-evenement. (NRC)