Filmoverzicht: ‘BlacKkKlansman’ is ernstige satire, intrigerend ‘3 Faces’ over kunstenaars in Iran

Recensies Naar de film deze week? De premières op een rij. Spike Lee’s film over de Ku Klux Klan deelt een mokerslag uit, in Iran moeten ze niets hebben van ‘eigenzinnige actrices’, blijkt uit ‘3 Faces’.

 • ●●●●

  BlacKkKlansman: Biografische komedie

  Spike Lee maakte met ‘BlacKkKlansman’ een film vol humor en overdrijvingen. Maar aan het einde worden de bedoelingen van Lee duidelijk en blijf je als kijker verslagen achter. Lees de recensie: Spike Lee’s film over de Ku Klux Klan deelt een mokerslag uit

  Regie: Spike Lee. Met: John David Washington, Adam Driver, Laura Harrier, Topher Grace. In: 84 bioscopen

 • ●●●●

  3 Days in Quiberon: Biopic

  In ‘3 Days in Quiberon’ wordt Sissi gebruikt om het leven van Romy Schneider te schetsen. Maar de film is meer dan dat. Lees de recensie: Romy Schneider kon niet aan Sissi ontsnappen

  Regie: Emily Atef. Met: Marie Bäumer, Birgit Minichmayr, Charly Hübner, Robert Gwisdek. In: 20 bioscopen

 • ●●●●●

  My Big Gay Italian Wedding: Komedie

  ‘My Big Gay Italian Wedding’ gaat over een uitgekauwd onderwerp: Paolo en Antonio willen trouwen maar de ouders van Paolo weten nog niet dat hun zoon op mannen valt. Lees de recensie: ‘My Big Gay Italian Wedding’ is flauw en middelmatig

  Regie: Alessandro Genovesi. Met: Diego Abatantuono, Salvatore Esposito, Cristiano Caccamo. In: 5 bioscopen

 • ●●●●

  3 Faces: Drama

  In het Iraanse ‘3 Faces’ spelen de hoofdrolspelers zichzelf. De intrigerende film gaat over de rol van kunstenaars in het land. Lees de recensie: In Iran moeten ze niets hebben van ‘eigenzinnige actrices’

  Regie: Jafar Panahi. Met: Jafar Panahi, Behnaz Jafari, Marziyeh Rezaei. In: 25 bioscopen

 • ●●●●●

  A casa tutti bene: Tragikomedie

  Cupido’s rondzwevende pijlen schoppen familiestructuren in de war in ‘A casa tutti bene’. Niet te erg, het blijft Italiaans feelgooddrama. Lees de recensie: ‘A casa tutti bene’ is bij vlagen als een pastareclame

  Regie: Gabriele Muccino. Met: Stefano Accorsi, Carolina Crescentini, Elena Cucci. In: 21 bioscopen

 • ●●●●●

  Alpha: Drama

  Twintigduizend jaar geleden ontdekte de mens dat je dieren kon domesticeren. De film ‘Alpha’, over een vriendschap tussen een wolf en een jongen, laat zien hoe dat ging. Lees de recensie: Een sprong in de menselijke evolutie

  Regie: Albert Hughes. Met: Kodi Smit-McPhee, Jóhannes Haukur Jóhannesson en wolfshond Chuck. In: 80 bioscopen