Ambulancepersoneel bereidt acties voor

Wat de acties inhouden is nog niet bekend. Een eerder loonakkoord werd in juni door een meerderheid van de vakbondsleden weggestemd.

Ambulancevervoer in Amsterdam.
Ambulancevervoer in Amsterdam. Foto Lex van Lieshout / ANP

Naast de bonden van politieagenten, piloten en cabinepersoneel bereidt ook de vakbond voor ambulancepersoneel acties voor. De onderhandelingen over een nieuwe cao zijn vastgelopen, waarop vakbond FNV Zorg & Welzijn een ultimatum stelde aan werkgever Ambulancezorg Nederland. Dat verstreek woensdag om 12.00 uur, waarop de bond aankondigde actie te gaan voeren.

Ambulances kunnen het werk niet meer aan: 112 is zo gebeld

Vakbond FNV eist dat de hoge werkdruk voor ambulancepersoneel wordt verminderd en wil ook een salarisverhoging. Wat de acties inhouden, is niet bekendgemaakt. FNV liet begin deze maand al weten dat er in september acties zouden volgen als Ambulancezorg Nederland niet op het ultimatum zou ingaan.

Begin juni kwamen de partijen nog uit op een loonsverhoging, maar dat akkoord werd door een meerderheid van de vakbondsleden afgewezen.