Vliegverkeer

Opnieuw vertragingen door computerstoring op Schiphol

Aankomende vluchten op Schiphol kampten op dinsdagochtend nog met vertragingen. De vertrekkende vluchten vlogen wel weer volgens schema. Dat meldde Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). De problemen zijn veroorzaakt door een storing in het backup-communicatiesysteem van de LVNL, die maandag begon. Buiten het gebouw van de luchtverkeersleiding is kabelbreuk ontstaan. De LVNL stelde dat die zo snel mogelijk verholpen zou worden, maar kon niet inschatten hoe lang dit zou gaan duren. Het is de derde keer dit jaar dat Schiphol getroffen is door een grote storing. Twee weken geleden zorgden problemen in het communicatiesysteem ervoor dat het vliegverkeer circa een uur volledig plat lag. De LVNL meldt dat de storing van maandag daar geen verband mee houdt. (NRC)