Vakantie

Poetin in legerjas

Foto Alexei Nikolsky / Reuters

Vladimir Poetin en zijn minister van Defensie, Sergej Sjojgoe, pakken een boompje op dat klaar is om geplant te worden. Het is een van de vakantiefoto’s die maandag werden verspreid door het Kremlin. De twee zijn samen in het natuurreservaat Sajano-Sjoesjenski in de Siberische republiek Toeva. De foto’s van de 65-jarige president in legergroene outfit met hoed en verrekijker passen binnen de strategie om de fitheid van de robuuste, Russische leider te tonen. Eerder was hij al te zien met ontbloot bovenlijf en hengel in de hand. Op andere foto’s van deze vakantie is hij te zien op een bergtop, zittend in een bootje of pratend met de beheerder van het park.

Correctie (28 augustus 2018): In dit artikel werd gesproken over een ‘kaki outfit’ van president Poetin. Hij heeft echt een legergroen pak aan. Dat is aangepast.