Kritisch rapport

Ouderenpartij 50Plus breekt met eigen wetenschappelijk bureau

50Plus heeft de samenwerkingsovereenkomst met het eigen wetenschappelijk bureau opgezegd. Dat zei Richard de Mulder, voorzitter van het bureau, tegen de Volkskrant. Volgens De Mulder vindt partijvoorzitter Geert Dales de wetenschappers te kritisch. In het NOS Radio 1 Journaal bevestigde Dales dinsdagochtend de breuk, maar de kritische opstelling zou niet hebben meegespeeld. Het bureau zou geen inzicht in zijn financiën willen geven en het niveau van de meeste medewerkers zou ondermaats zijn, aldus Dales. Oorzaak van het conflict is volgens De Mulder een kritisch evaluatierapport van het bureau na de Kamerverkiezingen vorig jaar. Daarin stond dat 50Plus gehinderd werd door intern geruzie en gebrek aan transparantie en professionaliteit. Het geheime rapport werd door NRC geopenbaard. (NRC)