Bertens vrij eenvoudig door naar tweede ronde US Open

In haar eerste partij op het toernooi in New York won ze in twee sets van de Tsjechische Krystina Pliskova: 6-0, 7-5.

Bertens dinsdag tijdens haar gewonnen wedstrijd tegen Krystina Pliskova.
Bertens dinsdag tijdens haar gewonnen wedstrijd tegen Krystina Pliskova. Foto Sarah Stier/AFP

Kiki Bertens heeft dinsdag zonder al te veel moeite de tweede ronde bereikt van de US Open. De tennisster won haar eerste partij op het grandslamtoernooi in New York in twee sets van de Tsjechische Kristyna Pliskova: 6-0, 7-5.

Al na één uur en negen minuten was Bertens klaar met Pliskova, de tweelingzus van de voormalige mondiale nummer één Karolina. Kristyna Pliskova staat 96ste op de wereldranglijst, 83 plekken lager dan Bertens. In de eerste set gunde de Nederlandse haar opponente geen enkele game. Daarna werd ze iets slordiger, zodat Pliskova in de tweede set van een 3-0-achterstand kon terugkomen naar 3-3. Het werd zelfs 5-5, maar uiteindelijk was Bertens toch de sterkste.

Lees ook: Kiki Bertens wint in Cincinnati haar grootste titel tot nu toe

Bertens speelt in de tweede ronde hoe dan ook tegen een Amerikaanse. Haar tegenspeelster komt uit de partij tussen Francesca Di Lorenzo en Christina McHale. Op de US Open kwam Bertens nog nooit verder dan de tweede ronde. Vorig jaar werd ze al in de eerste wedstrijd uitgeschakeld.

Outsider

In New York geldt Bertens desondanks als een outsider voor de titel. Vorige maand won ze het prestigieuze toernooi in Cincinnati, dat net als de US Open wordt gespeeld op hardcourt. Haar tegenstander in de finale, de mondiale nummer één Simona Halep, is er al niet meer bij op het Amerikaanse grand slam. Halep verloor maandag in de eerste ronde van de Estse Kaia Kanepi.

Robin Haase heeft de tweede ronde van de US Open bereikt door in vijf sets af te rekenen met de Amerikaan Mackenzie McDonald: 4-6, 4-6, 6-3, 6-1, 6-3. Arantxa Rus werd in de eerste ronde uitgeschakeld door te verliezen van de Slowaakse Dominika Cibulkova. Na 2 uur en 18 minuten was de eindstand 4-6, 6-2, 6-3.