Agent overleden Drie Nederlanders verdacht na dodelijke schietpartij Spa

De laatste twee verdachten van de schietpartij in het Belgische Spa van dit weekend zijn maandag in Nederland opgepakt. Dat meldde de Limburgse politie maandag. Bij het incident kwam een 38-jarige agent om het leven.

België heeft om uitlevering gevraagd. Het gaat om twee Nederlandse mannen, meldt de Belgische politie. Over hun motief is nog niets bekend. Een derde verdachte en mogelijke schutter Yvo T. werd zondagochtend al gearresteerd.

De schietpartij vond zaterdagnacht plaats. Volgens De Standaard zouden drie Nederlanders geweigerd zijn bij een café in Spa, waar zondag de GP van België werd verreden. De drie zouden onder invloed geweest zijn van onder andere alcohol. Er zou ruzie zijn ontstaan waarbij een verdachte een wapen trok. De drie probeerden per taxi te vluchten, maar werden door de politie tegengehouden. Daarop zouden de verdachten vanuit het voertuig het vuur hebben geopend waarbij de 38-jarige agent werd geraakt. Yvo. T zou gewond zijn geraakt door politiekogels.

Zondagochtend werd Yvo T. opgepakt en verhoord. Volgens het parket moest het verhoor „abrupt” worden beëindigd. Volgens De Standaard zou hij meermaals in slaap zijn gevallen tijdens het verhoor. Hij zou nog onder invloed zijn geweest van verdovende middelen. (NRC)