Laatste twee verdachten schietpartij Spa opgepakt

Bij het incident in de Belgische plaats kwam een 38-jarige politieagent om het leven. Een van de verdachten werd zondagochtend al aangehouden.

Belgische vlag hangt halfstok bij het politiebureau in Spa.
Belgische vlag hangt halfstok bij het politiebureau in Spa. Foto Marcel van Hoorn/ANP

De laatste twee verdachten van de schietpartij in het Belgische Spa van afgelopen weekend, zijn maandag in Nederland opgepakt. Dat heeft de Limburgse politie maandag via Twitter gemeld. Bij het incident kwam een 38-jarige agent om het leven.

België heeft om uitlevering gevraagd. Het gaat om twee Nederlandse mannen, meldt de Belgische politie in een verklaring. Over hun motief is nog niets bekend. Een derde verdachte en de mogelijke schutter, Yvo T., werd zondagochtend al gearresteerd. Hij zit vast voor verhoor.

Lees ook: Politie zoekt Nederlanders voor betrokkenheid bij schietpartij Spa

Verdovende middelen

De schietpartij vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag. Volgens de Belgische krant De Standaard zouden drie Nederlanders geweigerd zijn bij een populair café in Spa, waar dit weekend de Grand Prix van België werd gereden. De drie zouden onder invloed geweest zijn van verdovende middelen, waaronder alcohol.

Er zou een ruzie zijn ontstaan waarbij een van de verdachten een wapen trok. De drie probeerden vervolgens per taxi te vluchten, maar werden door de politie tegengehouden. Daarop zouden de verdachten vanuit het voertuig het vuur hebben geopend waarbij de 38-jarige agent werd geraakt. Yvo T. zou gewond zijn geraakt door politiekogels.

Correctie (28 augustus 2018): In een eerdere versie van dit bericht was de naam van de verdachte gespeld als Ivo T.