Jacksonville

Man schiet 2 mensen en zichzelf dood bij game-evenement Florida

Bij een schietpartij op een game-evenement in Jacksonville, Florida, zijn zondag drie doden gevallen, inclusief de schutter. Dat maakte de sheriff van Jacksonville bekend. De verdachte is een 24-jarige gamer uit Baltimore. Hij doodde zichzelf. Volgens lokale media deed de schutter mee aan een videogametoernooi en begon hij te schieten nadat hij verloren had. De sheriff wilde op een persconferentie niet ingaan op vragen over het motief, meldt Reuters. De sheriff meldde dat er ook negen mensen gewond zijn geraakt door het geweervuur en nog eens twee tijdens hun vlucht voor het geweld. Vlak voor het vuur werd geopend was op de livestream te zien hoe een rode laserpunt verscheen op de borst van een van de gamers. Daarna ging het beeld op zwart. (NRC)