Drie doden bij schietpartij op gametoernooi in Florida

Het vuur werd geopend in een restaurant waar op dat moment een gametoernooi aan de gang was. De schutter doodde twee mensen alvorens hij zichzelf van het leven beroofde.

Politieauto's blokkeren de doorgang naar de Jacksonville Landing.
Politieauto's blokkeren de doorgang naar de Jacksonville Landing. Foto WJXT/AFP

Bij een schietpartij op een game-evenement in Jacksonville, Florida, zijn zondagmiddag (lokale tijd) drie doden gevallen, inclusief de schutter. Dat maakte de sheriff van Jacksonville, Mike Williams, zondagavond bekend.

Verschillende Amerikaanse media maakten eerder melding van vijf doden. De verdachte is een 24-jarige gamer uit Baltimore. Hij doodde zichzelf.

Volgens lokale media deed de schutter mee aan een videogametoernooi en begon hij te schieten nadat hij verloren had. De sheriff wilde op een persconferentie niet ingaan op vragen over het motief, meldt Reuters.

Williams meldde dat er ook negen mensen gewond zijn geraakt door het geweervuur en nog eens twee tijdens hun vlucht voor het geweld.

De schietpartij vond plaats in de GLHF Game Bar waar op dat moment het gametoernooi aan de gang was. The New York Times meldde zondag dat er zeker twaalf geweerschoten te horen waren.

Vlak voor het vuur werd geopend was op de livestream te zien hoe een rode laserpunt verscheen op de borst van een van de gamers. Daarna ging het beeld op zwart.

De 19-jarige Drini Gjoka, die ook deelnam aan het toernooi, werd geraakt in zijn duim en schrijft op Twitter dat het de slechtste dag van zijn leven was:

Twitter avatar YoungDrini Drini Gjoka Worst day of my life
Twitter avatar YoungDrini Drini Gjoka I will never take anything for granted ever again. Life can be cut short in a second

Met behulp van een SWAT-team werd na de schietpartij de omgeving van de Jackson Ville Landing, het uitgaansgebied waar het gametoernooi plaatsvond, uitgekamd. Getuigen en slachtoffers zijn daar weggehaald.