Jacht zinkt voor kust Zandvoort, 11 mensen gered

De mensen maken het volgens de Kustwacht naar omstandigheden goed. De boot is volledig gezonken.

Het reddingvlot met daarop de elf mensen die het zinkende jacht zijn ontvlucht.
Het reddingvlot met daarop de elf mensen die het zinkende jacht zijn ontvlucht. Foto Kustwacht

Voor de kust van Zandvoort zijn zaterdag elf mensen gered van een reddingsvlot. Ze zaten op een Deens zeiljacht genaamd Svartloga toen dat om een nog onbekende reden zonk. De Kustwacht meldt dat er geen gewonden zijn gevallen.

De opvarenden bevonden zich op 10 kilometer van de kust van de badplaats toen het begon te zinken. Ze deden daarop een melding via de noodbaken van het schip en belden 112. Daarop rukte reddingsorganisatie KNRM uit. De mensen op het jacht maken het volgens de Kustwacht “naar omstandigheden goed”. Ze worden momenteel onderzocht door een arts.

Twitter avatar Kustwacht_nl Kustwacht Nederland Foto’s vd reddingsactie van de opvarenden van het gezonken zeiljacht Svartloga. De 11 personen zaten met zijn allen in het vlot. Bij aankomst van de #Kustwachthelikopter ging de kikker direct naar het vlot. @KNRM @KNRMIJmuiden https://t.co/lOeHsDgC1H

Het schip is geheel onder water verdwenen. De kustwacht heeft die plaats met een boei gemarkeerd om het overige scheepvaartverkeer te waarschuwen. Naar verwachting komen er nog spullen uit het ruim van het schip bovendrijven.