Thuiskok

Chicha enamorada

Geen Peruaans kookboek is compleet zonder drankjes en cocktails. Dit is een verfrissende non-alcoholische versnapering voor het weekend. Ik heb in Nederland nog nooit paarse maiskolven gezien dus gebruikt u een gewone met toevoeging van bramen (mogen ook uit de diepvries komen) voor de dieppaarse kleur.

Zet 750 ml water in een grote pan op hoog vuur. Voeg de paarse mais of de gewone mais en bramen toe, plus de ananasschil, appel, kweepeer, het sinaasappelsap en de specerijen. Breng het aan de kook, draai het vuur heel laag en laat het 30 minuten pruttelen tot de vloeistof donkerpaars is en de smaak van het fruit en de specerijen heeft opgenomen.

Neem de pan van het vuur en roer de siroop erdoor. Proef of het zoet genoeg is. Laat de smaken intrekken terwijl het mengsel afkoelt. Schenk het afgekoelde mengsel door een zeef, doe het limoensap erbij en serveer het drankje met limoenschijfjes.