Mallorca

Illegale schildpaddenkwekerij opgerold, grootste ooit in Europa

De Spaanse politie heeft op het eiland Mallorca een grote illegale schildpaddenkwekerij met uiterst zeldzame soorten opgerold. In totaal werden zo’n 1.100 dieren gered, met exemplaren die voor 10.000 euro per stuk konden worden verkocht op de zwarte markt. Zover bekend gaat het om de grootste illegale kwekerij in Europa ooit, meldt Europol. Bij elkaar werden veertien van de vijftig meest bedreigde schildpaddensoorten ter wereld aangetroffen. Het gaat niet alleen om dieren uit Europa – zoals de zwarte schildpad – maar ook uit Zuidoost-Azië, Canada, Mexico en de VS. Daarnaast werden 750 eieren gevonden. Dat aantal zal waarschijnlijk toenemen, omdat meer dan tweehonderd vrouwtjes op het punt staan om eieren te leggen. De waarde van de vangst wordt geschat op 600.000 euro. (NRC)