Gemeentehuis

Dader aanval Lingewaard liet afscheidsbrief achter

De man die dinsdagnacht inreed op het gemeentehuis van Lingewaard in Bemmel en zelf om het leven kwam, liet een afscheidsbrief achter. Dat heeft de politie donderdagmiddag bekendgemaakt. De man, een bekende van de politie, had geen vaste woonplaats. Over de inhoud van de brief doet de politie geen mededelingen. Dat de 59-jarige man de bestuurder van de auto was, circuleerde woensdag al in regionale media. Bekenden van hem schetsen daarin een beeld van een „verward persoon” die suïcidaal was. Hij zou vaker „wanhoopsdaden” hebben verricht, primair gericht op het beschadigen van zichzelf, en in een inrichting hebben gezeten. De brand die bij het rammen van het raadhuis ontstond, had de brandweer binnen een uur onder controle. Maar de schade is fors. Het gemeentehuis is naar verwachting een half jaar niet te gebruiken. (NRC)