Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Steve Bannon poseert op het Piazza Navona in Rome, Italië.
Steve Bannon poseert op het Piazza Navona in Rome, Italië. Foto Tony Gentile/Reuters
 1. Kankerpatiënt overlijdt in zijn cel in Filippijnen

  Redacteur Paul Luttikhuis tipt een schrijnend verhaal van The New York Times over politieagenten die Allan Rafael arresteerden in de Filippijnen omdat ze dachten dat hij drugs had gebruikt. In werkelijkheid volgde hij een chemokuur. De politie geloofde dat niet, en de man overleed in zijn cel.

 2. ‘Europa is Amerika niet’

  Steve Bannon wil de EU ten gronde richten. Hij wil daarom een stichting opzetten in Brussel die verschillende rechts-extremistische groeperingen bij elkaar moet brengen, om zo de anti-EU-agenda te bevorderen. Maar Europa is Amerika niet, schrijft Le Monde. Tip van correspondent Caroline de Gruyter.

 3. Waarom is de eerste Duitser in de ruimte geen held?

  Correspondent Juurd Eijsvoogel las in Die Zeit een mooi stuk van schrijfster Jana Hensel over de eerste Duitser in de ruimte, Sigmund Jähn. Hij was een held van de DDR. Is hij daarom nu vrijwel vergeten?

 4. Levens redden in de Syrische burgeroorlog

  Al jaren lijden Syrische burgers onder de willekeurige bombardementen van het Assad-regime. Om hun landgenoten te helpen, zette een kleine groep activisten een netwerk van sensoren op. Die ‘horen’ straaljagers aankomen en waarschuwen mensen tijdig voor bombardementen, las redacteur Casper van der Veen in een longread van Wired.

 5. Een onmogelijke taak voor Facebook

  Het lijkt een bijna onmogelijke opgave: het modereren van miljoenen berichten per week in meer dan honderd talen. VICE laat aan de hand van interviews en gelekte documenten zien hoe Facebook worstelt met dit probleem, én hoe het zoekt naar een oplossing. Tip van redacteur Meike Bergwerff.

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.