In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

Migranten tonen een Spaanse vlag nabij een opvangcentrum voor migranten in Ceuta. Afgelopen woensdag bestormden meer dan honderd migranten de streng bewaakte grens tussen Marokko en de Spaanse exclave. Ze raakten daarbij slaags met de politie.
Foto Joaquin Sanchez/AFP
De Oekraïense president Petro Poroshenko (vooraan in het midden) poseert met Oekraïens dienstpersoneel dat zich voorbereidt op deelname aan de generale repetitie voor een militaire parade in Kiev, ter ere van de Oekraïense Onafhankelijkheidsdag op 24 augustus.
Foto Mykola Lazarenko/AFP
Hoge golven slaan tegen de kust van Jeju-eiland (Zuid-Korea) op woensdag, terwijl de naderende tyfoon Soulik geleidelijk aan kracht wint.
Yonhap/EPA
Transgenders in de Pakistaanse stad Peshawar rouwen om het lot van een mede-demonstrant die werd gedood tijdens een protestmars voor een rechtvaardigere behandeling van transgenders. Volgens lokale media werd het slachtoffer gemarteld en vermoord door niet geïdentificeerde personen.
Foto Fayaz Aziz/Reuters
De karkassen van bij de jacht gevangen grienden liggen op de kade in Jatnavegur op de Faeroër Eilanden. De lokale bevolking, die al eeuwenlang op de dieren jaagt, gebruikt de opbrengst van de jacht om de winter door te komen.
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix/Reuters
De voeten van marathonzwemmer Maarten van der Weijden nadat hij zijn zwemtocht langs elf Friese steden heeft moeten staken. Met zijn zwemtocht haalde de olympisch zwemmer geld op voor kankeronderzoek.
Remko de Waal/ANP
Venezolaanse vluchtelingen slapen in Ecuador langs de Pan-Amerikaanse snelweg, tijdens hun tocht naar Peru.
Luis Robayo/AFP
Een nieuw onthuld wassen beeld van Paus Franciscus wordt donderdag het National Wax Museum Plus in Dublin binnengedragen, voorafgaand aan het bezoek van de Paus aan Ierland dit weekend.
Brian Lawless/ PA via AP
Journalisten komen de rechtbank uitgerend nadat een jury Paul Manafort, oud-campagneleider van Donald Trump, schuldig heeft bevonden aan onder meer fraude. De schaduw van het onderzoek van Robbert Mueller naar Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen hing steeds over de rechtszaal in Alexandria.
Chip Somodevilla/Getty Images/AFP
Het Argentijnse koppel Angel Casal en Yanina Muzyka strijden in de finale van de Tango Wereldkampioenschappen in Buenos Aires, Argentinië.
David Fernandez/EPA
Tanks en gepantserde voertuigen van het Japanse leger creëren een rookgordijn tijdens een oefening. Ongeveer 2.400 man aan legerpersoneel en 80 tanks en gepantserde voertuigen namen deel aan de training.
Franck Robichon/EPA
Dragqueen Hellena Borgys poseert backstage voor een foto tijdens Miss Gay Brasil 2018.
Ana Carolina Fernandes/Reuters
Een stier wordt in bedwang gehouden ter voorbereiding op de slacht, tijdens het Offerfeest in Istanboel. Het Offerfeest valt samen met het einde van de hadj, de jaarlijkse pelgrimstocht naar Mekka waar miljoenen moslims aan deelnemen.
Yasin Akgul/AFP
Overstroomd gebied in de deelstaat Kerala in India. Extreem zware moessonregens teisterden het gebied en zorgden voor overstromingen, waarbij honderden mensen om het leven kwamen.
Foto AFP
De Amerikaanse president Donald Trump loopt met zijn vrouw Melania Trump en zoon Barron Trump naar het presidentiële vliegtuig Air Force One.
Brendan Smialowski / AFP