Tweedehands

Het aantal kringloopwinkels blijft groeien en ze verkopen meer

Het aantal kringloopwinkels in Nederland is vorig jaar verder gestegen. Ook het aantal klanten en de hoeveelheid ingezamelde spullen namen toe, blijkt uit cijfers van Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN). Het is het derde jaar van groei op rij. Het aantal winkels steeg vorig jaar met 7 procent naar 206. De gemiddelde omzet steeg met 4 procent. Ook zamelden de kringloopwinkels 5 procent meer spullen in: 139 miljoen kilo, oftewel bijna 18 kilo per huishouden. 38 procent van de spullen werd in de winkels verkocht; 41 procent werd gerecycled. De winkels hebben steeds meer moeite om personeel te vinden. De gemiddelde kringloopwinkel heeft volgens BKN vier vacatures voor betaalde werknemers, vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. (ANP)