Grote stroomstoring Midden-Brabant verholpen

Door de storing waren veel treinen uitgevallen. Ook werkten meerdere stoplichten niet, waardoor agenten het verkeer moesten regelen.

Beeld ter illustratue
Beeld ter illustratue Foto ANP

Door een grote stroomstoring zaten donderdagochtend tienduizenden huishoudens in Midden-Brabant zonder elektriciteit. Dat heeft netbeheerder Enexis laten weten. Rond 09.17 uur hadden alle klanten weer stroom. Ook de problemen op het spoor zijn inmiddels verholpen, meldt ProRail.

Twitter avatar EnexisStoringen Enexis Storingen De #Stroomstoring midden-Brabant is door @TenneTTSO verholpen. Sinds 09.17 uur hebben alle klanten weer stroom. Excuses voor het ongemak.

De problemen werden veroorzaakt door een technische storing op het hoogspanningsstation van Tennet in Tilburg-Noord, aldus de netbeheerder. De exacte oorzaak wordt nog nader onderzocht.

Treinhinder

Vooral Tilburg en de regio Midden-Brabant werden getroffen. Tussen Breda en ‘s-Hertogenbosch reden enige tijd geen treinen. Reizigers gestrand op Tilburg waren afhankelijk van hun smartphone voor informatie, aangezien de omroepen en elektronische borden waren uitgevallen. Ook tussen Boxtel en Best lag het treinverkeer plat. Volgens ProRail wordt inmiddels het treintransport overal weer hervat.

Twitter avatar RCJV Rene Vegter Alle problemen met het treinverkeer als gevolg van de stroomstoring bij #Enexis zijn opgelost. Het treinverkeer wordt weer overal hervat. Check de reisplanner voor de meest actuele informatie @prorail @NS_online https://t.co/g0JAHOuHBu

Burgers maakten donderdag melding van defecte stoplichten, waardoor agenten genoodzaakt waren op te treden als verkeersregelaar op drukke kruispunten. Ook weigerden meerdere automatische deuren dienst en kwamen mensen vast te zitten in de lift. Twee ziekenhuizen schakelden automatisch over op noodstroom.

Efteling

Ook de Efteling zat zonder elektriciteit. Het pretpark te Kaatsheuvel adviseerde mensen eerst om niet naar de Efteling te reizen, maar is inmiddels de attracties weer aan het opstarten. Mogelijk gaat het park wat later open dan de geplande openingstijd van 10.00 uur.

De problemen komen nog geen twee dagen nadat Amsterdam en omgeving getroffen werden door een grote treinstoring. Hierdoor kregen mensen met urenlange vertraging te kampen. ProRail liet woensdag weten dat de storing veroorzaakt werd door problemen in de verkeersleidingsoftware van het bedrijf.