Thuiskok

Quinoa-kaaspastei

Dit is een soort risotto, maar dan van quinoa gemaakt. Quinotto noemt Morales het. U kunt het zo serveren, of als bijgerecht. Het is wel behoorlijk machtig door de room en kaas.

Verhit de olijfolie in een grote pan op halfhoog vuur en fruit de ui circa 10 minuten tot hij zacht en licht goudbruin is. Voeg de knoflook en komijn toe en fruit alles nog 2-3 minuten tot de knoflook zacht, maar nog niet bruin is. Doe de quinoa en slagroom (of koffiemelk) erbij. Roer om alles te mengen en breng het op smaak met zout en peper. Draai het vuur laag en laat het 5 minuten heel zachtjes pruttelen.

Voeg de queso fresco of feta toe en spatel die door het quinoamengsel. Neem als de kaas goed is opgewarmd de pan van het vuur. Verhit de grill op de hoogste stand. Schep het quinoamengsel in een grote ovenschaal of verdeel het over vier kleine ovenschaaltjes en strooi de cheddar of Goudse kaas erover.

Zet de schaal of schaaltjes 5-7 minuten onder de grill tot de kaas goudbruin wordt en borrelt. Strooi de gehakte munt erover en serveer het gerecht meteen.