Talentenjacht

Zangeres Glennis Grace haalt halve finales America’s Got Talent

Het avontuur van de Nederlandse zangeres Glennis Grace in de Amerikaanse talentenjacht America’s Got Talent gaat voorlopig nog door. De zangeres kreeg woensdagavond (plaatselijke tijd) te horen dat ze door mag naar de halve finales van de talentenjacht. Grace bracht dinsdagavond in de kwartfinales het nummer Never enough uit de film The Greatest Showman ten gehore. Jurylid Simon Cowell noemde haar optreden „briljant”. De veertigjarige Amsterdamse moest nog een dag wachten tot het tv-publiek zijn stem had uitgebracht op de twaalf kandidaten. Uiteindelijk bleek ze bij de vijf acts met de meeste stemmen te zitten. In september zijn de halve finales van de talentenshow, die sinds 2006 loopt en inmiddels in zijn dertiende seizoen zit. Het is het best bekeken tv-programma in de VS. (NRC)