Supermarkt

Jumbo opent in 2019 winkels in België en tekent tiental contracten voor vestigingen

Foto Robin Utrecht

Supermarktketen Jumbo heeft concrete stappen gezet om de Belgische markt te betreden. Dat maakte de winkelketen bekend bij de presentatie van de resultaten over het eerste halfjaar. Een „tiental” contracten voor supermarktlocaties in België is ondertekend, aldus financieel topman Ton van Veen van Jumbo. De eerste winkels in België openen in de loop van 2019 hun deuren. Jumbo sloot de eerste zes maanden van 2018 af met een omzet van 3,9 miljard euro: 4 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De supermarkt verwacht dat in de loop van 2018 het marktaandeel verder groeit. Er openen zo’n zeven nieuwe Jumbo-winkels. Ook worden de eerste 25 Emté-winkels omgebouwd naar Jumbo. (NRC)