Luchtvaart

Ryanair akkoord met Ierse bond over arbeidssituatie van piloten

Ryanair heeft een akkoord bereikt met de Ierse vakbond Fórsa over de arbeidsomstandigheden voor piloten. De vliegers moeten het bereikte akkoord nog wel goedkeuren, maar Fórsa geeft een positief stemadvies. Over de inhoud van de afspraken is nog niets bekend. Het is de eerste keer dat Ryanair afspraken maakt met een vakbond. De budgetluchtvaartmaatschappij erkent die pas sinds eind vorig jaar. De onderhandelingen verliepen evenwel niet makkelijk. Uiteindelijk was een bemiddelaar nodig om een resultaat te bereiken dat wellicht ook voor in Nederland een oplossing biedt. Ook in Nederland is er arbeidsondrust onder de piloten. Zo’n 100 van de 350 Ierse Ryanair-piloten staakten recentelijk. De laatste keer was begin deze maand, toen piloten in vier landen het werk neerlegden. (ANP)