grootste beursgang ooit

‘Beursgang Aramco gaat niet door; Saoedi-Arabië verlegt aandacht’

De geruchten dat de beursgang van het Saoedische staatsoliebedrijf Saudi Aramco is afgeblazen, worden steeds concreter. Vier bronnen zeiden persbureau Reuters dat de grootste beursgang ooit – voor 100 miljard dollar – niet doorgaat. Saudi Aramco heeft niet gereageerd. Volgens de bronnen is het team van adviseurs voor de beursgang ontbonden. De regering in Riad werkte sinds 2016 aan een beursgang van Aramco, om minder afhankelijk te worden van olieopbrengsten. Het voornemen was om 5 procent van de aandelen te verkopen. Twee bronnen vertelden Reuters dat het staatsoliebedrijf zijn aandacht heeft verlegd: het wil het Saoedische petrochemiebedrijf Saudi Basic Industries overnemen. In juli meldde The Wall Street Journal ook dat de voorbereidingen van de beursgang zijn stilgelegd. (NRC)