gas

Hr-ketels nog altijd verreweg het populairst, maar de groei vlakt af

Traditionele gasgestookte hr-ketels blijven populair. De verkoop nam in 2017 toe met 3 procent ten opzichte van 2016, tot 425.000 stuks. Dat blijkt uit de Gasmonitor van milieuorganisatie Natuur & Milieu in samenwerking met netbeheerders Alliander en Stedin. De groei vlakte wel af ten opzichte van 2016. Hoewel er aanzienlijk minder groei zit in de verkopen van hr-ketels blijft het aandeel in de totale verwarmingsmarkt aanzienlijk. Er zijn er vorig jaar vijf keer meer van verkocht dan van het populairste alternatief, de warmtepomp. Bovendien is de groei van de verkoop van warmtepompen eveneens afgenomen van 30,6 naar 12,9 procent. Koken op gas is volgens het rapport wel op zijn retour. De verkopen van inbouwgasplaten loopt terug terwijl de elektrische kooktoestellen aan populariteit winnen. (NRC)