Verslaafd aan surfen

Fotograaf David van Dam trekt deze zomer naar de Haagse stranden, en brengt de mensen die er werken in beeld.

Foto David van Dam

„Als kind bracht ik het grootste deel van de tijd in de zee door en sindsdien ben ik hooked aan het surfen”, schrijft Bruce Boelens (33) op de website van zijn ‘mobiele’ surfschool in de omgeving van Den Haag.

Mobiel? Dat zit zo, legt Boelens uit. Negen jaar lang werkte hij als surfinstructeur bij verschillende surfscholen in Scheveningen. Daar merkte hij dat surfen steeds populairder werd, en de stranden dus drukker. „Terwijl er zoveel mooie, rustige plekken zijn.” Nu zoekt Boelens vier dagen van tevoren uit waar de golven het beste zijn, en maakt dan pas een afspraak met leerlingen. „Het moet de allerbeste surfervaring zijn”, zegt hij. Zodat iedereen net zohooked wordt als Boelens zelf.