Twitteroproep

Minister Kaag gaat in september met Rihanna overleggen over onderwijsgeld in arme landen

Foto AP

Minister Sigrid Kaag (Ontwikkelingssamenwerking, D66) hoopt zangeres Rihanna in New York bij te praten over het Nederlandse onderwijsbeleid in ontwikkelingslanden. De Amerikaanse artiest vroeg maandag in een tweet aan Kaag en premier Mark Rutte (VVD) om extra geld beschikbaar te stellen voor onderwijs in arme landen. Volgens een woordvoerder staat de informele ontmoeting eind september gepland, als Kaag de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bijwoont. Premier Mark Rutte ging na het kabinetsberaad dinsdag ook in op de tweet. „We besloten eerder al dat we op dit onderwerp meer nadruk gaan leggen. Maar aangesproken worden door Rihanna is natuurlijk een nieuw hoogtepunt in mijn politieke loopbaan.” (ANP)